Γιατί η σχολή μας δεν συνεργάζεται με κάποιο φορέα στο εξωτερικό που να προσφέρει μια πιστοποίηση

Πολλοί συνάδελφοι θα αναρωτηθούν γιατί η σχολή μας δεν συνεργάζεται με κάποιο φορέα στο εξωτερικό όπως συμβαίνει με άλλες σχολές στην Ελλάδα που πιστοποιούν την γνώση επάνω στο αντικείμενο. Η απάντηση έχει να κάνει με την εκπαιδευτική ωρίμανση της σχολής μας και την πραγματική ισχύ του πιστοποιητικού παρακολούθησης. Η σχολή βρεφικής κολύμβησής ιδρύθηκε επίσημα το 2004 από τον ΚΦΑ Κο Βασιλάτο Θεόδωρο, ο οποίος τότε είχε ήδη 2 έτη προϋπηρεσίας στον τομέα αυτό. Ακολούθησαν οι εξής εκπαιδευτικές συνεργασίες στην περίοδο από 2004 έως το 2014.

Καθηγητής ειδικότητας βρεφικής κολύμβησης στο European University - College of Sport Sciences Πιστοποιημένος εκπαιδευτής προπονητών από τον WABC

Με την 10ετή εμπειρία στην εκπαίδευση προπονητών το 2014 η σχολή μας αποφάσισε να ιδρύσει το δικό της σχολείο και την δική της πιστοποίηση, αφού η αναγνώριση της εντός Ελλάδος είναι παρόμοια με άλλων σχολών.

Έχουμε λοιπόν επικεντρώσει την εκπαίδευση μας στην ποιοτική επιμόρφωση των φοιτητών ή απόφοιτων ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι είναι οι επαγγελματίες του χώρου, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην διδασκαλία της βρεφικής κολύμβησης. Το όραμα της σχολής μας είναι όλες οι θέσεις εργασίας στην βρεφική κολύμβηση να στελεχωθούν από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής όχι λόγω νομοθεσίας αλλά λόγω της διαφοράς στην ποιότητα της παροχής υπηρεσιών.